Lene Grejs Petersen, der er chefkonsulent, lægemidlers godkendelse og tilgængelighed, kliniske forsøg i Lægemiddelstyrelsen er indlægsholder på konferencen Kliniske Forsøg, der bliver afholdt den 27. & 28. september. Lene giver blandt andet en opdatering fra Lægemiddelstyrelsen om samarbejde og harmonisering mellem medlemslandene og EMA, best practices, vejledninger og så får du en introduktion til ACT EU.
Læs et interview med Lene her.
Hvad er din baggrund og professionelle erfaring med kliniske forsøg?
Jeg er farmaceut og har vurderet kliniske forsøg ansøgninger i Lægemiddelstyrelsen i over 20 år.
Hvad er de største udfordringer du sidder med i din hverdag omhandlende kliniske forsøg? Og hvilke erfaringer har I gjort jer?
Ser frem til at høre fra deltagerne til konferencen hvad deres udfordringer er. Ellers er vores udfordring i Lægemiddelstyrelsen at lære CTIS at kende og udvikle samarbejdet med de andre medlemslande. Transition af forsøg fra Direktivet til Forordningen fylder meget.
Hvordan tror du fremtiden ser ud inden for kliniske forsøg de næste 5-10 år?
Hvis det skal begrænses til Lægemiddelstyrelsens sagsbehandling, så tror jeg, at vi tænker på CTIS som et godt værktøj til at håndtere kliniske forsøg ansøgninger samt til overvågning af kliniske forsøg.
Hvad vil du lægge særligt vægt på i dit oplæg på konferencen?
Udfordringer i forbindelse med CTIS og CTR, men også EU-projekter.
Hvad glæder du dig til på konferencen, og hvad håber du deltagere får ud af at deltage?
Jeg glæder mig til at møde stakeholders og håber, at de får råd og vejledning med hjem, men også information om hvad Lægemiddelstyrelsen har fokus på nu og i fremtiden.
Vil du gerne høre mere fra Lene om hvad Lægemiddelstyrelsen har fokus på nu?
Vær med på konferencen Kliniske Forsøg den 27. & 28. september og hør et spændende indlæg med Lene Grejs Petersen om hvad Lægemiddelstyrelsen har fokus på nu og i fremtiden. Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.