Cloud er et it-kinderæg af sikkerhed, funktionalitet og skalerbarhed

Thomas om regulatoriske udfordringer

På konferencen AI, Outsourcing og Cloud i den finansielle sektor den 19. marts, kan du opleve Thomas Brenøe, direktør for forsikring og digitalisering hos Forsikring & Pension, når han taler om de regulatoriske udfordringer og hvordan Forsikring & Pension arbejder med at forbedre branchens rammevilkår.

Læs et interview med Thomas her.

Hvad er din baggrund, og hvordan er AI, Outsourcing og Cloud en del af dit arbejdsområde?

Jeg er uddannet jurist og har arbejdet med regulering af betydning for de finansielle virksomheder i mange år – bl.a. i Finanstilsynet. Samtidig er digitalisering kommet højere på alles dagsorden, og reguleringen er taget til med et kompliceret samspil mellem den traditionelle finansielle regulering, GDPR og senest EU’s AI Act.

Hvilke udfordringer og muligheder ser du inden for AI, Outsourcing og Cloud?

Jeg synes det er vigtigt at starte med mulighederne. AI tilbyder en helt ny analytisk kapacitet, som kan indgå værdiskabende i alle mulige processer og opgaver, cloud er et it-kinderæg af sikkerhed, funktionalitet og skalerbarhed og endelig er outsourcing nødvendigt i et kompliceret forretningsmiljø, hvor man ikke kan være god til det hele. Udfordringerne handler om kontrol og ansvar og så en lang række problemstillinger knyttet til AI, som der ikke er plads til at komme ind på her.

Hvilke tendenser tror du vi vil se i fremtiden inden for AI, Outsourcing og Cloud? 

Jeg tror vi vil se AI-elementer i alle typer software og at vi får en større modenhed hos Cloud-leverandørerne, så kunderne ikke skal bekymre sig om compliance. De mange dokumentations- og proceskrav i GDPR vil trække i retning af at outsourcing sker til større leverandører, som har alle funktioner in-house, så vi slipper for under-under-underdatabehandlere, som kunderne skal forholde sig til.

Hvad taler du om på konferencen AI,Outsourcing og Cloud i den finansielle sektor?

Jeg vil tale om hvordan regulering sætter aftryk på vores brug af AI, outsourcing og cloud og hvordan vi som brancheorganisation griber opgaven an med at forbedre branchens rammevilkår. Jeg håber deltagerne bliver mere bevidste om F&P’s rolle.

Hvad glæder du dig til i forhold til årets program?

Mest af alt glæder jeg mig til at høre nyt fra mine medlemmer (forsikrings- og pensionsselskaberne).

Hvis du skulle holde et indlæg på konferencen om 5 år, hvad ville du så tale om til den tid?

Forhåbentlig ville vi tale mindre om regulatoriske udfordringer og usikkerhed og mere om, hvordan teknologien udnyttes bedre.

Vil du også være med på konferencen AI, Outsourcing og Cloud?

AI, Outsourcing og Cloud i den finansielle sektor den 19. marts 2024 får du en opdatering på EU’s AI lovpakke, herunder reguleringen inden for AI, cloud, outsourcing, DORA og IT-tredjepartsrisiko. Vil du læse mere om konferencen og hvad du høre af spændende indlæg, så kan du se det fulde program her.