Hvordan arbejder energisektoren med NIS2?

Jesper rode fra energisektoren om nis2

Jesper Rode Tholstrup er kontorchef for center for undergrund og beredskab i Energistyrelsen og på konferencen NIS2 – Direkte ledelsesansvar, tilsyn, compliance og risiko den 23. april, holder Jesper et spændende indlæg om, hvordan energisektoren arbejder med NIS2 i forhold til tilsyn og krav.

Læs et spændende interview med Jesper inden konferencen.

Hvad er din baggrund, og hvad arbejder du med det til daglig?

Jeg har arbejdet med sikkerhed i knap 20 år. Først i Forsvaret hvor jeg er uddannet officer og sidenhen i Energisektoren hos Energinet, derefter har jeg arbejdet som IT-sikkerhedskonsulent, og i dag sidder jeg som kontorchef for Energistyrelsens Beredskab, hvor jeg har ansvaret for implementeringen af NIS2 i energisektoren.

Hvad ser du som de største udfordringer og muligheder i forbindelse med NIS2?

Fra myndighedernes side bliver den klart største udfordring at sikre god koordinering mellem de forskellige sektorer.

Hvorfor er det vigtigt at lave et fælles direktiv? Og hvordan arbejder I med direktivet i forhold til at forberede jer og implementere direktivet i jeres virksomhed?

I Energisektoren er det vigtigt, fordi der i højere og højere grad ikke findes et ”dansk energisystem”. Vi er en del af et europæisk energisystem, og derfor skal vi i hele EU følge med tiden og sammen mitigere de nye trusler.

Hvad er din rolle i forhold til NIS2 implementeringen?

Jeg har ansvaret for implementeringen af NIS2 i energisektoren.

Har de sidste års kriser med pandemi, krig i Europa og inflation påvirket dit arbejde? Hvis ja, hvordan?

Vi var allerede før de seneste tids kriser i gang med at opdatere lovgivningen, så de nye kriser har ikke ændret væsentligt ved mit arbejde, men har i høj grad været med til at understrege vigtigheden.

Er der et særligt område under NIS2 du finder særligt relevant? Og hvorfor?

Ledelsesinddragelse og ledelsesansvar.

Hvad taler du om på konferencen NIS2, og hvad håber du, deltagerne får ud af det? 

Jeg tager udgangspunkt i energisektorens læringspunkter fra implementeringen af NIS ”1”, og fortæller hvordan vi vil bygge videre på de sidste 15 års erfaringer.

Vil du gerne høre mere fra Jesper Rode om NIS2-implementeringen i Energisektoren?

Så er det nu, at du skal tilmelde dig konferencen NIS2 den 23. april, hvor du kan høre et spændende indlæg med Jesper Rode om implementeringen af NIS2 i Energisektoren. Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.