Grønne kriterier i IT-kontrakter er et område som udvikler sig hele tiden

grønne kriterier på IT-kontrakter

På konferencen IT- Kontrakter den 24. & 25. januar holder Marlene Winther Plas, advokat i DLA Piper og formand for brancheorganisationen Danske IT-Advokater et spændende indlæg om grønne kriterier i IT-Kontrakter og krav til grøn IT sammen med Milena Anguelova Krogsgaard, advokat i Poul Schmidt/Kammeradvokaten og medlem af brancheorganisationen Danske IT-Advokater.

Læs et spændende interview med Marlene her.

Hvad er din baggrund og professionelle erfaring med IT-Kontrakter? og hvordan arbejder du med det til daglig?

Jeg har som advokat arbejdet med IT-kontrakter og teknologirelateret jura i mere end 25 år. I dag arbejder jeg i høj grad med IT-kontrakter i forbindelse med større udbud, outsourcing og cloud.

Hvad ser du som de største udfordringer inden for det IT-kontraktretslige område lige nu?

Jeg vil hellere tale om muligheder end udfordringer – og der er rigtig mange muligheder, da vores område vokser med lynets hast og der kommer mere og mere lovgivning fra EU.

Hvis du skulle give et bud på temaer til IT Kontrakter-konferencen om 5 år, hvad ville disse så være?

Hvis det er om fem år, så vil jeg tro, at emnerne vil være relateret til Metaverset og cybersikkerhed.

Har de sidste års kriser med pandemi og krig i Europa påvirket dit arbejde i sektoren?

Det har ikke påvirket indholdet af mit arbejde, men vi arbejder på en anden måde med langt flere Teams og Zoom møder.

Hvad taler du om på IT-Kontrakter og hvad håber du, deltagerne får ud af det? 

Jeg skal tale om grønne kriterier for datacentre og cloudløsninger, og grønne kriterier i IT-kontrakter er et område som udvikler sig hele tiden. I første omgang er de grønne kriterier rettet mod den offentlige sektors indkøb, men kriterier vil også få stor betydning for den private sektor.

Vil du gerne høre mere fra Marlene Winther Plas?

På konferencen IT-Kontrakter 24. & 25. januar holder Marlene sammen med Milena et spændende indlæg om krav til grøn IT, hvor de vil gennemgå GPP-kriterierne i forhold til konkrete forslag til kriterier, krav og bagvedliggende omfattende tekniske rapporter. Digitaliseringsstyrelsen har i deres ”Afrapportering for initiativ om grønne datacentre” lagt en implementeringsstrategi for kriterierne, der skal afprøves i kommende statslige udbud, som Marlene og Milena ligeledes vil gennemgå. Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.