Det er ikke realistisk at tro, at fraud er noget, der vil ”gå over”

Malene Morsing på Fraud

Deltag på konferencen Fraud & IT-relateret økonomisk kriminalitet den 20. marts 2024 hvor du blandt andet kan opleve Malene Morsing, der er afdelingsdirektør for Fraud og AML Transaktionsovervågning i Sydbank, når hun sammen med sin kollega Helena Elmholt, taler om, hvordan Sydbank arbejder med fraud.

Inden konferencen kan du læse et interview med Malene her.

Hvad er din baggrund, og hvordan arbejder du med Fraud og IT-relateret økonomisk kriminalitet til daglig?

Jeg har arbejdet med betalingskort og betalinger i mere end 25 år og er til daglig ansvarlig for de kolleger, der hjælper kunder, der har været udsat for misbrug af hhv. betalingskort og net- og mobilbank samt de, der varetager AML transaktionsmonitorering og -behandling.

Hvilke udfordringer ser du som de største for finanssektoren lige nu i forhold til Fraud?

De største udfordringer er, at kunderne er udsat for svindel i et hidtil uset stort omfang og på en måde, der er mere kynisk og grådig end tidligere, og det er vanskeligt for kunderne at gennemskue, hvilke henvendelser, man skal have tillid til, og hvornår man skal have paraderne oppe, når man udsættes for forsøg på phishing, som er den dominerende metode. Samtidig er det ressourcetungt såvel for finanssektoren som politiet at stoppe eller begrænse de mange forsøg på svindel, før det er for sent.

Hvordan ser fremtiden ud for Fraud i Danmark og i verden?

Det er ikke realistisk at tro, at fraud er noget, der vil ”gå over”, hverken i Danmark eller i verden, og der er ingen tvivl om, at der er mange kriminelle, som arbejder ihærdigt på løbende at tilpasse sig nye teknologier, der imødegår de værn, vi sætter op, så vi vil blive udfordret mindst lige så meget fremover som nu.

Hvad taler du om på konferencen?

På konferencen vil jeg sammen med min kollega, Helena Elmholt, tale om, hvordan vi arbejder med Fraud i Sydbank, hvad der udfordrer os og hvad vi arbejder hen i mod. Vi arbejder væk fra siloerne og imod, at flere specialister kan tage sig af kundens sag fra start til slut, uanset om det er betalingskort, netbank, wallet eller hvad, kunden har været udsat for. Samtidig er vi netop overgået til at arbejde agilt med Scrum, og det forventes alt sammen at medføre synergier og optimering i sagsbehandlingen, ligesom sårbarheden i forhold til nøglepersoner, ferieafvikling mv. reduceres.

Hvad glæder du dig til i forhold til årets program?

Programmet for dagen er virkelig spændende, og jeg glæder mig især til at høre Tobias Tygesen give sit view på PSD3/PSR, Tania Schimmel om digital risikoadfærd og forebyggelse af online svindel mod borgerne samt Mari-Louise Landgreen om mulighederne med MitID Risk Data, og så er det jo altid vældigt spændende at høre om journalisternes gravearbejde på svindel.

Hvis du skulle holde et indlæg på konferencen om 5 år, hvad ville du så tale om til den tid?

Om 5 år ser vi utvivlsomt også angreb på bankens kunder, om end det vil være ved anvendelse af endnu mere avancerede teknologier. Jeg kunne f.eks. tale om det, vores kunder aktuelt udsættes for, hvordan vi arbejder imod, at de får udbytte af det mv.

Skal du være med på Fraud & it-relateret økonomisk kriminalitet?

Konferencen henvender sig til banker, pengeinstitutter, udbydere af betalingsløsninger, tilsyn og offentlige institutioner involveret i bekæmpelse og regulering inden for Fraud og IT-relateret økonomisk kriminalitet. Er det dig og vil du læse mere om hvad du kan opleve på konferencen? Så kan du læse mere og se hvordan du tilmelder dig lige her.