Det er en udfordring at navigere i komplekse beslutningsprocesser

Rasmus på Milølovigvning om komplekse beslutningsprocesser

På konferencen Miljølovgivning den 8. & 9. marts kan du møde Rasmus Hejlskov Olsen, ekspertisechef i NIRAS. Niras er partnere og har været med til at udvikle programmet til årets konference. NIRAS holder selv indlæg på konferencen og deltager desuden i den spændende debat om miljø, klima og grøn energi og om disse hensyn udelukker hinanden.

Inden konferencen kan du læse et spændende interview med Rasmus her.

Hvordan er din baggrund og professionelle erfaring med Miljølovgivning?

Jeg har arbejdet med miljøvurdering i over 15 år, både i det offentlige og som rådgiver, herudover har jeg arbejdet med udvikling og undervisning inden for miljøvurdering de seneste 6 år.

Hvorfor mener du konferencen er relevant, og det forum man går til for at få ny viden inden for området?

Konferencen er yderst relevant idet netop miljølovgivningen er en af hjørnestenene i gennemførslen af den grønne omstilling og forståelsen for de forskellige lovgivningsmæssige rammer er afgørende for effektive processer og realisering af de konkrete projekter.

Hvilken værdi giver det dig at deltage på konferencen?

Dels så er der stor værdi i at få mange forskellige input på et højt fagligt niveau, hvilket er med til at opdatere den viden som man hver især sidder med og som skal bruges i dagligdagen, og dels så er det en mulighed for at pleje det netværk man har mellem myndigheder, rådgivere og bygherrer.

Hvad ser du som de største udfordringer inden for det miljøretslige område lige nu?

De største udfordringer ligger helt sikkert inden for den komplekse regulering i henhold de forskellige EU-direktiver og deres indbyrdes sammenhæng og implementering i dansk ret. Herudover så er det helt klart en udfordring at navigere i de komplekse beslutningsprocesser som er knyttet op på reguleringen, på en måde så projekterne kan gennemføres effektivt.

Hvis du skulle give et bud på temaer til Miljølovgivningskonferencen om 5 år, hvad ville disse så være?

Jeg er ikke i tvivl om, at vi stadig vil diskutere EU-regulering og dens implementering. Det har vi arbejdet med de sidste mange år.

Hvad håber du på, at deltagerne får ud af at deltage på Miljølovgivning?

Jeg er sikker på, at deltagerne vil få en lang række højt specialiserede indlæg med stor værdi for den faglige udvikling og indsigt samt gode muligheder for netværk.

Hvad er dine egne forventninger til konferencen?

Jeg forventer at få mulighed for at drøfte aktuelle problemstillinger med mit netværk.

Vil du gerne netværke med Rasmus?

På konferencen Miljølovgivning den 8. & 9. marts har du mulighed for at møde og netværke med Rasmus fra NIRAS. NIRAS holder selv indlæg på konferencen og deltager i en spændende debat om miljø, klima og grøn energi. Læs mere om konferencen her og tilmeld dig her.