SCADA-sikkerhed begynder med konsekvensprioritering og afsæt i “Best Practices Security Framework”

Combitech

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Combitech
08.11.2018

Den 14.-15. november kan du møde Combitech som udstiller på konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur.

Combitechs holdning til ”Best Practice” er meget klar. Det handler om at få afstemt med ledelsen, hvad der er kritiske systemer, og hvad der er kritiske funktioner. Herved får man et klart billede af, hvad der bærer den største risiko. Når risikoanalysen er gennemført, og der er skabt klarhed over kritiske systemer og funktioner, så handler det om at sætte fokus på de største trusler i forbindelse med SCADA i dag. Hvilke enheder findes i deres netværk? Hvordan foregår netværkstrafikken? Hvem har adgang til nettet, og sidst men ikke mindst, hvilke kommunikationskanaler og interfaces anvender man i organisationen?

IT-sikkerhedskrav til alle systemer og øget bevidsthed om cybersikkerhed
Forsyning, produktion og kritisk infrastruktur har i sagens natur altid været et udsat område, fordi konsekvenserne af et brud eller angreb vil være meget alvorlige og i værste fald fatale. Automatisering og opsamling af data samt det, at udstyr kan tale sammen, er en naturlig del af SCADA-miljøet. Det faktum, at systemer kobles sammen, og der bliver flere adgangsmuligheder, øger naturligvis behovet for sikkerhed, og vi taler her om sikkerhed på flere planer. For dels skal IT-systemerne sikres ad teknologiens vej, men det er også nødvendigt at sikre på det menneskelige plan. På trods af automatisering vil den menneskelige faktor stadig spille en afgørende rolle. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne kender til trusler og politikker og er i stand til at handle på den mest hensigtsmæssige måde i alle situationer.

”Det handler om at arbejde aktivt med en OT-sikkerhedsarkitektur og tage ’Security defence-in-dept’-konceptet med i sin implementering. Der bør stilles IT-sikkerhedskrav til alle aftaler omkring indkøb og service af produktionssystemer, og endelig skal hele organisationens bevidsthed om cybersikkerhed øges.”

Combitechs løsninger og kompetencer
Combitech har mange års erfaring med sikkerhed og ICS/SCADA. Ud over deres professionelle overvågningsservice dækker deres OT-service hele sikkerhedsspektret omkring rådgivning inden for teknologi, medarbejdere og processer. Deres kompetencer og ydelser spænder fra analyser, udarbejdelse af sikkerhedsstrategier, politikker, processer til evalueringer af aktuelle systemer og uddannelse af medarbejdere.

”Når vi hos Combitech forbereder os på at hjælpe virksomheder med at få kontrol over og sikkerhed for, at forretningen er den bedste version af sig selv, så vender vi os også ud mod verden. Vi kan derfor varmt anbefale, at man læser denne ”cover-story” af Andy Bochman Senior Grid Strategist, National & Homeland Security Idaho National Laboratory fra 31 maj 2018.”
https://hbr.org/cover-story/2018/05/internet-insecurity

Drift, stabilitet og produktivitet kræver sikkerhed og 24/7/365-attention
24/7/365-sikkerhedsovervågning-as-a-service er en effektiv løsning, som flere og flere virksomheder benytter sig af. De største aktører inden for kritisk infrastruktur har naturligvis deres eget bud på en solid overvågning. Men der findes en lang række aktører, som ikke har mulighed for selv at drive en sådan overvågning effektivt. Det vil vi hos Combitech gerne gøre noget ved, således at alle har mulighed for at være på forkant og sikre stabilitet og produktivitet.

Om Combitech
Combitech er et af Nordens største konsulenthuse inden for digitalisering, innovation og sikkerhed. Vi er mere end 2.000 kompetente professionelle forretnings- og IT-personer – heraf mere end 300 certificerede IT-sikkerhedskonsulenter. Vi kombinerer teknisk ekspertise med indgående branchekendskab, all-round kompetencer med en særlig fokus på miljø og sikkerhed. Det resulterer i specialtilpassede, bæredygtige løsninger til krævende kunder, der opererer såvel nordisk som internationalt. Vores kunder findes primært inden for energi, industri, forsvar, finans og den offentlige sektor. Combitech er et selvstændigt datterselskab under forsvars- og sikkerhedsvirksomheden Saab AB. Combitech er udsprunget af dette krævende, højteknologiske og globalt konkurrencedygtige domæne og er i dag en virksomhed på forkant med udviklingen.

For yderligere information: www.combitech.comwww.combitech.dk

Læs mere om konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur og tilmeld dig her.[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_sharing tagline=”” tagline_color=”” title=”SCADA-sikkerhed begynder med konsekvensprioritering og afsæt i Best Practices Security Framework” link=”hhttps://insightevents.dk/blog/2018/11/08/scada-sikkerhed-begynder-med-konsekvensprioritering-og-afsaet-i-best-practices-security-framework/” description=”Combitech er udstiller på konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur. Combitechs holdning til Best Practice er meget klar. Det handler om at få afstemt med ledelsen, hvad der er kritiske systemer, og hvad der er kritiske funktioner.” pinterest_image=”” icons_boxed=”yes” icons_boxed_radius=”1px” color_type=”custom” box_colors=”#6b7a96″ icon_colors=”#ffffff” tooltip_placement=”bottom” backgroundcolor=”#ffffff” class=”” id=””][/fusion_sharing][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]