
Funktion, lovgivning, risici og fremtidens valg
I en tid, hvor forbrugere, politikere og andre bliver mere og mere klimabevidste, stilles der også større krav til udformningen af emballage. Det er en situation, som alle, der bruger emballage, må forholde sig til, og derfor er emballage blevet en nøglefaktor i virksomheders arbejde med bl.a. at reducere CO2 og affald.
Med det kommende udvidede producentansvar for emballage, som træder i kraft den 1. januar 2025, bliver der stillet endnu større krav til at tænke bæredygtigt og i cirkulær økonomi.
Producentansvaret på emballage medfører en fundamental forandring af vores måde at organisere og håndtere affald på i Danmark. Virksomhederne skal tage lederskab på miljøfronten blandt andet ved hjælp af reduktion, genanvendelse og nye teknologier. Gjort rigtigt, kan emballage give producenterne en reel mulighed for at udvikle meningsfuld differentiering og skabe et tydeligt særpræg, der i sidste ende kan påvirke forbrugernes valg.
Kravene til fødevareproducenter er således mere og andet end blot deres primære produkt. Fødevareemballager er underlagt både tværgående og specifik lovgivning for fødevarekontaktmaterialer, og krav til virksomhedernes dokumentation af compliance kan være en jungle at navigere i. Samtidig fordrer øget kundekrav også, at virksomhederne tager ansvar og vælger fødevareemballager med omhu.
På konferencen Bæredygtig fødevareemballage den 7. december får du konkret viden om den seneste udvikling inden for bæredygtig emballage. Med indspark fra alle dele af værdikæden får du indsigt i emballagestrategier, seneste lovgivning på området, den seneste teknologiske udvikling, konkrete projekter og meget mere.
Du kan blandt andet glæde dig til et spændende indlæg med Miljøstyrelsen, der giver en opdatering på, hvor langt implementeringen er, herunder hvordan fremtidens affaldshåndtering organiseres, hvad det betyder at emballage fremadrettet vil skulle gradueres, og hvad det stiller af krav til rapportering.
Der er lagt op til en interessant konference på højt fagligt niveau, hvor nogle af landets dygtigste eksperter deler deres viden og erfaringer.
Du får blandt andet sat fokus på:
- Plast substitution af fødevareemballage med papir og formet fiberbarriereemballage – tekniske udfordringer og muligheder
- Papir og pap som fødevareemballage
- Udvikling af ny teknologi til genanvendelse af HDPE og PP til ny fødevareemballage
- Bæredygtig fødevareemballage og forbrugersikkerheden
- Nytænkning inden for emballage – Eco Bowl
Hvad får du ud af at deltage på konferencen?
- Få seneste opdatering på lovgivning og udvikling på emballageområdet
- Hør spændende cases og erfaringer fra fødevarevirksomheder
- Stil spørgsmål direkte til alle aktører i branchen og tag del i aktuelle debatter inden for fødevareemballage
- Oplagte rammer for at netværke med kollegaer i branchen
Målgruppe for Bæredygtig fødevareemballage–konferencen
Konferencen henvender sig til regulatoriske specialister, produktudviklere, kvalitetsmedarbejdere, marketingmedarbejdere samt rådgivere i fødevarebranchen, emballagevirksomheder og detailhandlen.
Hvis du ønsker at deltage på andre events inden for fødevareområdet, kan du se alle vores konferencer her.
Vi glæder os til at byde dig og dine kolleger velkommen på konferencen den 7. december 2023.