2 October 2023 Line

Sikkerhed på tværs af IT, OT og IOT

Mange virksomheder har i dag en helt- eller delvist automatiseret produktion. Robotter, CNC-maskiner og PLC’er har for længst gjort sit indtog i de danske produktionsvirksomheder og endnu flere er på vej. Gevinsten ved automatiseringen er simpelthen for stor til at lade være!

Flere virksomheder har kørt sådan i mange år, og man har løbende opbygget produktionslinjer og celler over tid – og ofte uafhængigt af samme virksomheds IT-installation.

Dette udsagn underbygges af, at man taler helt forskellige sprog i de to verdener. OT- og IT benytter forskellige netværksprotokoller og applikationer, men grundlæggende er det dog de samme grundkomponenter, der benyttes i begge verdner.

OT-leverandørerne har (også) været gode til at lave ”pakkeløsninger”, hvor computerkraft og datakommunikation mellem komponenterne har været en del af den samlede produktionsløsning. Fokus har naturligvis været på selve maskinen: Robotten, CNC-maskinen osv. da det er der, ”magien” sker og der, hvor virksomheden får gevinsten.

Det betyder dog, at disse produktionsenheder ses som en enkeltstående enhed, der sjældent udveksler data med andre enheder eller med IT-systemerne for den sags skyld.

Læs hele blogindlægget og find ud af hvordan du får IT, OT og IoT til at spille sammen og øge automatisering på sikker vis.