2 October 2023 Line

Mikrosegmentering – minimer din risiko, og beskyt dine data

Når du hører ordet segmentering, er det måske ikke lige IT-sikkerhed, der er din første indskydelse. Men mikrosegmentering er de sidste par år blevet klassens populære dreng indenfor IT-sikkerhed. For når vi skal beskytte vores organisations vigtigste aktiver, duer det ikke bare at sætte en hængelås på hoveddøren og læne os tilbage. Ligesom du heller ikke ville sætte arvestykkerne i låst kasse midt på græsplænen, og så tænke ’nu er de beskyttet’.

Nej, hvis vi vil sikre vores organisation, skal der opstilles forhindringer undervejs som gør, at hackere støder på flere lag af sikkerhed i deres søgen.

Men hvordan fungerer mikrosegmentering egentlig, hvorfor er det så nødvendigt, og hvordan kommer man i gang? Det graver Nikolaj Andersen Wølck, Tech Chat Redaktør, ned i, når han har Kristian Von Staffeldt, Chief Architect, Conscia Danmark, med sig i studiet til en snak om, hvad fidusen er ved at bruge mikrosegmentering som en sikkerhedsstrategi.

Se med når de to kloge hoveder kommer med et væld af segmenteringsanalogier, som du kan bruge løs af over morgenkaffen i personalerummet.

Se TechChatten her