16 August 2022 Line

Mulighederne er mange, og der kommer flere og flere tools til

Bent Kock på ISC om sikkerhed

På den internationale Industrial Security Conference den 14-15-16 november holder Bent Kock, der er IT Security and Operation Specialist i Novo Nordisk et spændende oplæg i samarbejde med Morten Kromann, OT Security Specialist i Siemens. Deres indlæg handler om security FAT, som handler om at teste sikkerhedens beredskab før det bliver installeret i virksomheder. I indlægget kommer de også ind på hvordan Novo Nordisk tester sikkerheden i deres virksomhed.

Læs et spændende interview med Bent Kock inden konferencen løber af stablen i november.

Hvad er din baggrund? Og hvordan arbejder du med industriel sikkerhed til dagligt?

Min baggrund er elektronikmekaniker, men har altid arbejdet med IT/OT. De sidste +20 år har jeg også arbejdet med IT Sikkerhed. Det har taget en større og større andel af mine opgaver. I dag er det en meget stor del, hvor det at sikre vores nuværende systemer i produktionen hele tiden bliver vedligeholdt (sikret) og sikre at nye systemer med mere i vores områder lever op til gældende standarder. Men også hele tiden at forbedre vores processer for håndtering af IT-sikkerhed.

Hvad ser du som de største muligheder og udfordringer i forbindelse med cyber- og industriel sikkerhed?

Den største udfordring er, at der er et ønske om at alt skal levere data til BI/Cloud med mere, dette er en udfordring for den del af vores gamle udstyr, men også at simpelt udstyr som eks. En temperaturmåler kan tilgåes via Bluetooth, 5G og den slags eller IOT devices.

Mulighederne er mange, og der kommer flere og flere tools til, der også kan bruges til at scanne og beskytte OT udstyr, hvilket kan hjælpe med at beskytte os, men som også gøre hverdagen nemmere, da nogle af de manuelle opgaver bliver automaticeret.

Når man ser 5-10 år frem, hvad tror du så vil være anderledes inden for sikkerhed?

Det er næsten umuligt at sige, da det går så stærkt med udviklingen, men også truslerne i forhold til OT. Men det jeg kan se er, at meget mere OT-udstyr og OT-leverandøre (OEM’er) er modne til at håndtere IT sikkerhed.

Udover flere midler til sikkerhed, hvad tror du ville gøre en forskel i branchen?

NIS2, OT kobles til cloud (samt alle de applikationer det medfører)

Hvad er dine egne forventninger til konferencen? Og hvilke keynotes ser du frem til at høre?

Jeg har deltaget et par gange og har også holdt indlæg før på konferencen. Men jeg glæder mig blandt andet til at høre indlæggene Cybertruslen mod DK og få en opdatering på NIS2.

Hvad vil din keynote handle om, og hvilken læring håber du deltagerne tager med sig?

Min keynote handler om trusler, og om der er nogen steder, hvor vi skal ændre vores fokus. Jeg prøver desuden også at give inspiration til, hvordan vi kan gøre ting bedre og nemmere (automatisk/tool).

Vil du gerne høre mere om industriel sikkerhed fra Bent Kock?

På den store internationale Industrial Security Conference, kan du høre et spændende indlæg fra Bent om trusler, Security FAT og hvordan vi kan ændre fokus og gøre tingene bedre i forhold til at forbedre sikkerhed. læs mere om konferencen her og tilmeld dig her.