InsightIT_fritlagt

Tilmeld dig nu!

SÅDAN LAVER DU IT KRAVSPECIFIKATIONER

Med afsæt i problemorienterede krav (SL-07)

Lær en model, der løbende er blevet udviklet gennem de seneste 10 år

 • Brug problemorienterede krav og kontrakt
 • Start med en eksisterende god kravspecifikation og ret i den
 • Lær af virkelige cases
 • Metoden kan bruges til mange typer projekter, herunder:
   – Udbud
   – In-house udvikling
   – Kontraktudvikling
   – Produktudvikling

Kurset er tilrettelagt i samarbejde med professor emeritus på ITU, Søren Lauesen – en af Danmarks førende specialister på området.

Mere om kurset

En kravspecifikation er vigtig for anskaffelsen af et IT-system. Den danner grundlag for sammenligningen af leverandørsvar samt for at vurdere og teste, om man faktisk har fået, hvad man har brug for. Når noget ikke virker som forventet, er kravsspecifikationen grundlaget for at afgøre om det er en fejl (leverandøren betaler) eller et ændringsønske (kunden betaler).

Opgaven kan som udgangspunkt virke skræmmende, og der melder sig hurtigt en række spørgsmål. Hvad skal vi skrive i kravspecifikationen? Får vi det hele med? Bliver det for dyrt, fordi vi kræver for meget, eller er det så vagt, at vi ikke kan bruge svaret til noget? Har vi tid til at gøre det bedre, og er det overhovedet muligt?

Den manglende tid er dog bare en undskyldning. Hovedproblemet er, at processen gribes forkert an. Undgå at skrive hvad systemet skal gøre, men start i stedet med at fnde ud af hvem der skal bruge systemet, hvornår og til hvad. Hvilke data der indgår og hvilke problemer vi vil have løst. Dette kaldes problemorienterede krav. Det er leverandørens opgave at beskrive, hvordan hans system støtter brugen og løser problemerne.

Use-cases og user-stories er ikke problemorienterede, da de beskriver, hvad systemet skal gøre. Desuden dækker de kun 30 % af kravene.

Lær at udarbejde en problemorienteret kravspecifikation
På dette kursus lærer du at skrive en problemorienteret kravspecifikation til et IT system. Udgangspunktet er en eksisterende problemorienteret kravspecifikation (SL-07), som dækker alle slags krav, forretningsmæssige mål, krav til udviklingsprocessen og en kontrakt. Desuden får du den fulde dokumentation af et kompliceret projekt, inkl. leverandørvalg, test og tvister.

.
Med SL-07 viser det sig, at kravarbejdet går fem gange hurtigere, kravene fylder kun en femtedel, man får opfyldt de forretningsmæssige mål, og leverandørerne bruger fem gange mindre tid på at skrive et godt tilbud.

SL-07 kan bruges til mange typer projekter, f.eks udbud, in-house udvikling, kontraktudvikling og produktudvikling.

Kurset henvender sig til projektledere, udviklere og erfarne brugere, der skal være med til at skrive en kravspecifikation.

Med venlig hilsen

Henrik Ulander
Adm. direktør
Insight Events

Målgruppe for kurset

Kurset Sådan laver du IT kravspecifikationer henvender sig til alle, der medvirker til at skrive kravspecifikationer, herunder projektledere, udviklere, superbrugere, indkøbsansvarlige, IT-chefer m.m.

Corona-information: Du kan trygt og sikkert tilmelde dig kurset
Vi følger naturligvis altid sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og vi tager alle de gældende forholdsregler og overholder eventuelle restriktioner. Derfor kan du og dine kollegaer trygt tilmelde jer kurset.

Vi tager blandt andet følgende forholdsregler:

 • Håndsprit tilgængelig ved ankomst og i alle lokaler
 • Altid minimum den påkrævede afstand mellem alle deltagere og indlægsholdere
 • Grundig rengøring af alle kontaktpunkter og overflader
 • Forplejning bliver serveret i henhold til retningslinjerne

Vi glæder os til at byde dig velkommen på kurset – i sikre og trygge rammer.

UNDERVISER

Søren Lauesen

Søren Lauesen er professor emeritus på IT-Universitetet i København. Han har arbejdet i IT-industrien i 20 år og har været professor ved Handelshøjskolen i København og IT-Universitetet i 30 år. Han var med til at grundlægge to udviklingsafdelinger (i BBC/ABB og i NCR) og flere uddannelser (Datalogiuddannelsen ved KU, erhvervsøkonomi-datalogi ved CBS, IT-ledelse og softwareudvikling ved IT-Universitetet). De seneste år har han undersøgt, hvorfor fem store offentlige IT-projekter gik galt (bl.a. som konsulent for Rigsrevisionen). Han fandt 36 forskellige årsager, hvor problemorienterede krav og kontrakt kan forebygge eller reducere 23 af dem.

HENT PROGRAM

Se programmet til kurset Sådan laver du IT kravspecifikationer

TILMELDING

Pris:

Tilmelding senest 18. september 2020 Tilmelding efter 18. september 2020
kr. 12.995,- kr. 13.995,-
Alle priser er ekskl. moms.

VENUE

KONTAKT

Adm. direktør
Henrik Ulander
E-mail: hu@insightevents.dk
Telefon: +45 20 40 30 83

Kundeservice
E-mail: info@insightevents.dk
Telefon: +45 35 25 35 45

Sales / Partnership
Senior Sales Manager Thomas Klindt
Email: tk@insightevents.dk
Telefon: +45 41 95 14 31