Tina Lindeloff giver et indlæg på konferencen Kosttilskud

Tina Lindeloff er Business Development Director hos Orkla Health, og taler på den digitale konference Kosttilskud den 4. maj 2021. Her kan du høre om Orklas skift til en mere miljøvenlig kosttilskudsemballage, ved at inkludere forbrugerindsigter, design og revitalisering af brands.

Du kan læse et interview med Tina Lindeloff her.

Hvordan arbejder Orkla med bæredygtighed i forbindelse med kosttilskud?

Orkla generelt arbejder meget med bæredygtighed og har opsat en række mål baseret på FN’s verdensmål. Det er så op til de enkelte forretningsenheder at gøre disse mål mere konkrete og eksekvere på konkrete initiativer. Et af de mål der er sat op for kosttilskud i Orkla Health er mere miljøvenlig emballage med udgangspunkt i Orklas mål om 100 pct. genanvendelig emballage i 2025 og 50 – 75 pct. genanvendt eller fornybart materiale.

I Orkla er der generelt et godt netværk indenfor bæredygtighed, inspiration mellem Orkla-selskaberne og meget nyttig viden at hente. Der følges løbende op på bæredygtighed i Orklas årlige sustainability report.

Hvad kan der være af udfordringer/problematikker når man skal tænke bæredygtighed ind i produktion, emballage osv?

De største udfordringer med at tænke i mere miljøvenlig emballage i det konkrete projekt var at identificere hvad der egentlig er mest miljøvenligt på tværs af landene og så vores egen kompleksitet i pakkeriet.

Bæredygtighed og miljøvenlig emballage er områder i rivende udvikling og det kan være svært at navigere i hvad der er den bedste løsning. Samtidig hænger det tæt sammen med affaldssortering og håndtering – områder der er meget forskellige fra land til land. Det der er miljøvenligt i et land, er ikke nødvendigvis lige så miljøvenligt i et andet. Det gør det svært for at træffe valg, når man producerer på tværs af markeder.

Kompleksitet med mange forskellige emballagetyper og størrelser nødvendiggjorde at vi tænkte anderledes. På den måde kom projektet til at handle om mere end bæredygtighed – udover bæredygtighed blev attraktivt design og reduceret kompleksitet i pakkeriet vigtige mål.

Hvordan kan vi blive klogere og skarpere på reglerne inden for kosttilskud? Hvad skal der til?

Reglerne er ikke mere komplicerede for miljøvenlig emballage. Emballagen skal leve op til de samme krav som alt mulig andet emballage og være godkendt til fødevarer. Udfordring er at sikre, der er god nok forsyning af råvarer, der lever op til disse krav. Der er i disse år en stigende efterspørgsel på miljøvenlige alternativer, og det tager tid for forsyningsled af følge med – også fordi det stiller krav om bedre udnyttelse af ressourcer og affaldshåndtering.

Hvad taler du om på konferencen Kosttilskud, og hvad håber du, at deltagerne får ud af det?  

På konferencen vil jeg fortælle om projektet med at skifte en stor del af vores emballage fra fabrikken i Ishøj til en mere miljøvenlig version. Jeg vil fortælle lidt om tankerne bag, de mange krav og forventninger til ny emballage og hvad vi kom frem til. Jeg ser frem til at dele erfaringer og forhåbentlig inspirere deltagerne til at medtænke bæredygtighed ved udvikling af produkter og emballage. Som virksomhed kan man gøre en forskel og projektet er et fint eksempel på, hvordan man kan få bæredygtighed til at gå hånd i hånd med andre mål.

Vil du høre mere om Orklas projekt, miljøvenlig emballage og Tina Lindeloff?

Tina Lindeloff taler på konferencen Kosttilskud den 4. maj. Du kan læse mere om konferencen her og tilmelde dig her.