Karin Frøidt er koncernkvalitetschef hos dagligvarekoncernen DagrofaDen 4. maj 2021 er hun ordstyrer på onlinekonferencen Kosttilskud – Lovgivning, regler & praksis. 

I denne artikel kan du læse et interview, hvor Karin Frøidt svarer på nogle spørgsmål om kosttilskud som opvarmning til konferencen. Læs svarene herunder.

Hvilke udfordringer ser du i forbindelse med kosttilskud?  

Over halvdelen af alle danskere tager kosttilskud. Men nogle tager muligvis kosttilskud, som de slet ikke har brug for – eller kosttilskud som de tror har en anden effekt, end tilfældet faktisk er. 

Kosttilskud er defineret som tilskud, der ’har til formål at supplere en normal kost’, og som er ’koncentrerede kilder til næringsstoffer eller andre stoffer med ernæringsmæssig eller fysiologisk virkning’. Men kosttilskud er fødevarer og må derfor ikke anprises for helbredende eller sygdomsforebyggende effekter. Der er særlige mærkningskrav til kosttilskud, som adskiller sig for mærkningsreglerne for øvrige fødevarer. Det er lidt af en jungle for både virksomheder og forbrugere. Og der er helt sikkert også kosttilskud på markedet, som er ulovligt markedsført – bevidst eller i god tro.

Hvordan kan vi blive klogere og skarpere på reglerne inden for kosttilskud? Hvad skal der til? 

Reguleringen af kosttilskud er kun delvist harmoniseret i EU, derfor skal man som virksomhed, der vil markedsføre kosttilskud i Danmark, både sikre sig compliance med EU-regler og nationale danske regler og herunder grænseværdier og anmeldelseskrav. Konferencen vil kaste lys over disse juridiske kompleksiteter.

Hvad taler du om på konferencen, og hvad håber du, at deltagerne får ud af det?   

Jeg vil som ordstyrer på konferencen sikre deltagerinddragelse og stille opklarende spørgsmål til de indbudte eksperter, så udbyttet og vidensdelingen bliver bedst mulig. Jeg håber, at både deltagere og indlægsholdere vil få både hardcore viden, bred indsigt, refleksioner og nye faglige relationer inden for kosttilskudsområdet. 

Vil du lære mere om kosttilskud?  

Du kan lære meget mere om kosttilskud på konferencen den 4. maj 2021. Find programmet her og tilmeld dig her.