Læs en artikel med Søren Egede Knudsen, der taler på SCADA-konferencen om ledelseskommunikation og OT Cybersikkerhed.

En af de største sårbarheder og udfordringer ved OT Cybersikkerhed er effektiv og forståelig kommunikation til topledelsen – og det er ikke kun en udfordring i Danmark. På konferencen SCADA – oprustning af kritik infrastruktur den 13.-14. november kan du høre Søren Egede Knudsen, IT/OT Security Expert, fortælle om ”best practices” i topledelseskommunikation ved OT Cybersikkerhed.

Hans præsentation giver dig indblik i vigtige områder for topledelseskommunikation, og i hvordan du bør forberede dig inden dette. I dette indlæg kan du læse et interview med Søren Egede Knudsen.
 

Hvad taler du om på SCADA-konferencen?

En af de største sårbarheder i operationelle systemer – også kaldet OT, ICS og SCADA – baseret på miljøer er ikke teknisk men er ledelseskommunikation og -forståelse. Dette betyder ikke, at de tekniske udfordringer ikke er kritiske, men ledelsesforståelsen og -kommunikationen er også kritisk.

Min præsentation til SCADA-konferencen giver deltagerne ”best practices” omkring ledelseskommunikation relateret til OT Cybersikkerheds teknisk information. Som en del af præsentationen bruger jeg eksempler fra min erfaring inden for synergiområder fra tidligere angreb heriblandt angrebet på Norsk Hydro og Demant.

Hvad ser du som den største udfordring i forhold til IT-sikkerhed?

Hvordan laver vi en god synlighed i kommunikationen og udvikler god Cybersikkerhed med baggrund i synligheden? Det ser jeg som den største udfordring.

Hvis jeg skulle komme tilbage og tale om 5 år, tror jeg, emnet vil handle om integration og Cybersikkerheds implementeringer og erfaringer helt ned på IO-enheder.
 

Hvad håber du deltagerne tager med sig hjem efter dit indlæg?

Jeg håber, deltagerne får en forståelse for vigtigheden af god ledelseskommunikation i OT Cybersikkerheds-området og at de får gode tips med hjem til deres arbejde.

Personlig håber jeg, at jeg får ny information og mere information fra deltagerne. Jeg vil meget gerne forstå deres bekymringer og udfordringer. Jeg glæder mig især til at høre Dansk Energi og Mnemonic.
 

Vil du høre mere til Søren Egede Knudsen og OT-kommunikation til ledelsen?

Du kan høre hele Søren Egede Knudsens indlæg på konferencen  SCADA – oprustning af kritisk infrastruktur den 13.-14. november. Her får du hans perspektiv, ”best practice” og tips med hjem.

Du kan læse mere om konferencen her og tilmelde dig her.