Jens Hørup Jensen, Amplex

21.09.2018

Interview af Jens Hørup Jensen, CEO i Amplex

Intelligente styringssystemer og Smart City-løsninger har længe været på tegnebrættet, når det gælder gadelys. Det er dog samtidig et område, hvor mange er tilbageholdende, og hvor der derfor stadig mangler konkret handling.

På konferencen Vej- & gadebelysning 2018 kan du blandt andet møde Amplex i udstillingsområdet, hvor de vil fremvise deres løsninger til styring af gadelys. Jens Hørup Jensen, CEO i Amplex, glæder sig til at vise deltagerne, hvad seneste nyt er inden for deres produkter.

Styringen samles et sted
Teknologien giver mange nye muligheder, hvilket også gælder for området for gadelys. Ofte støder man dog ind i, at det er dyrt at implementere, og at den økonomiske gevinst mangler. ”Hos Amplex er vi ret konservative på det punkt. Styringen af vores løsninger sker fra et samlet lysstyringsskab. Der er mange, der har individuelle styringsbehov for hver enkelt gadelampe, men det er også i disse tilfælde, at det bliver sværere at skabe økonomisk gevinst”, lyder det fra Jens Hørup Jensen.

Lancering af nye produkter
Deltagerne på årets konference kan glæde sig til lanceringen af to nye produkter, hvor udgangspunktet er, at de allerede etablerede lysstyringsskabe også kan benyttes i andre sammenhænge. Den ene mulighed er monitorering af forurening, og den anden er trafikovervågning. Fælles for begge er, at der indsættes sensorer i den eksisterende infrastruktur, som kan måle niveauet af forurening eller følge trafikken og dermed indikere, hvor længe det tager at komme fra A til B. Data krypteres og opbevares efter gældende EU-regler.

”Vi ser tit, at nye Smart City-løsninger lægges på hylden på baggrund af den konklusion, at det rent teknisk er for dyrt at implementere. Netop det faktum, at vores nye produkter genbruger eksisterende infrastruktur, sikrer, at det er rentabelt i sidste ende”, påpeger Jens Hørup Jensen.

Læs mere om konferencen Vej- & gadebelysning 2018 og tilmeld dig her.

Læs mere om Amplex’ løsninger her.

Amplex