Mikael Vingaard

13.09.2018

Interview af Mikael Vingaard, beredskabskoordinator for IT hos Energinet

Der eksisterer en række fordomme, når det handler om industriel IT, og en af disse er den særligt usunde myte, at det ikke er muligt at sikre sådanne miljøer. Selvom forskellen mellem IT og OT bliver mindre, er der stadig en række væsentlige forskelle – men det betyder ikke, at slaget af tabt, og vi for altid skal acceptere en lavere sikkerhed i industrielle miljøer.

På konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur den 14.-15. november 2018 er Mikael Vingaard, beredskabskoordinator for IT hos Energinet, en af talerne. Han vil fokusere på praktiske forslag, der kan rykke sikkerheden i industrielle miljøer – uden at der nødvendigvis er et millionbudget til rådighed.

Inspiration til arbejdet med informationssikkerhed
Informationssikkerhed inden for kritisk infrastruktur er et punkt, man bare må tage stilling til. Medierne er ofte fulde af skrækhistorier, IT-sikkerhedsfirmaerne vil gerne sælge deres dyre produkter, og topledelsen stiller løbende spørgsmål til, hvad det rigtige niveau af informationssikkerhed er. “Jeg håber, at deltagerne gennem mit indlæg vil blive inspireret til at se nye muligheder og have lyst til at afprøve nogle af de praktiske løsninger, som jeg har erfaringer med og har set fungere i den virkelige verden”, lyder det fra Mikael Vingaard.

Dialog mellem energisektorerne
Ved spørgsmålet, om hvad den største opgave inden for kritisk infrastruktur er de kommende år, påpeger Mikael Vingaard, at det er vigtigt med en øget grad af dialog. ”Der er helt klart behov for øget dialog mellem sektorerne. Særligt da det ofte er de samme industrielle enheder og problemstillinger, vi hver især arbejder med”, forklarer han.

Læs mere om konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur og tilmeld dig her.