Søren Egede Knudsen

11.09.2018

Interview af Søren Egede Knudsen, chefkonsulent i beredskabsgruppen hos Energistyrelsen

At drive eller opbygge et team, der kan beskytte mod hackere, der ønsker at gøre skade eller stjæle informationer, er ikke en simpel sag. Når konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur løber af stablen den 14.-15. november 2018, er det blandt andet med Søren Egede Knudsen, chefkonsulent i beredskabsgruppen hos Energistyrelsen, på talerlisten. Han og en række andre talere sætter spot på IT-sikkerheden i forhold til kritisk infrastruktur.

Kobling mellem organisationen og det tekniske team
Der er en række forhold, som det er vigtigt at have klar inden et potentielt angreb. Søren Egede Knudsen vil i sit indlæg sætte fokus på organisationen og koblingen mellem denne og det tekniske team. Her viser erfaringer, at angreb nemt kan fordobles i tid, hvis der ikke er klare linjer og prioriteringer.
”Jeg håber, at indlægget kan give en forståelse for, at et godt team i forhold til beskyttelse af det kritiske netværk, ikke kun handler om tekniske kompetencer men også om kommunikationen mellem teamet og ledelsen”, lyder det.

IT-sikkerhed er altafgørende
Søren Egede Knudsen glæder sig selv til at høre indlægget fra Mikael Vingaard fra Energinet.dk, som vil komme med konkrete forslag til, hvordan sikkerheden øges i kritiske miljøer.
”IT-sikkerhed er et område, som er altafgørende at tage stilling til, uanset om du arbejder med kritisk infrastruktur, forretningsservice eller levering af ydelser til borgere. Jeg glæder mig derfor til at høre indlægget og få praktiske input til arbejdet med IT-sikkerhed”, understreger han.

Læs mere om konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur og tilmeld dig her.