Anders Schelde

27.06.2018

Interview af Anders Schelde, Chief Investment Officer hos MP Pension

Siden UN PRI’s launch for godt 10 år siden er vi kommet langt i forhold til ansvarlige investeringer. Særligt de senere år har det fået nyt momentum blandt verdens investorer på trods af, at begrebet fortsat er svært definerbart.

Anders Schelde, Chief Investment Officer hos MP Pension, er blandt talerne på konferencen Liv & Pension 2018 den 18.-19. september 2018. Her sætter han fokus på, hvor pensionssektoren er på vej hen i forhold til ansvarlige investeringer.

Kunder og medlemmer forventer ansvarlige afkast
Vi investeringsfolk er rigtig gode til at lave afkast, og de danske pensionsselskaber er bredt anerkendt udenfor Danmark for kvaliteten i deres arbejde. Danmark har et af verdens mest udbyggede pensionssystemer, og det er vigtigt, at det forvaltes ordentligt. ”Gennem de seneste 10 år er vi i stigende grad blevet opmærksomme på, at vores opgave indebærer mere end blot at lave gode finansielle afkast. Blandt vores medlemmer og kunder er der bredt set også en forventning om, at vi laver ansvarlige afkast. Det er ingen let opgave, men den er til gengæld spændende, og i øvrigt som regel et plus for det finansielle afkast”, lyder det fra Anders Schelde.

Fokus på at skabe tryghed
Ifølge Anders Schelde er MP Pensions største udfordring at møde kunder og medlemmer på en måde og i et sprog, som de kan forstå. ”Det handler om at skabe tryghed for dem og sende et signal om, at deres opsparing er i gode hænder, og at vi tager godt vare på den undervejs i deres opsparingsforløb frem til den dag, hvor de skal bruge den”, lyder det.

Inspiration i MP Pensions arbejde
Anders Schelde håber, at deltagerne på konferencen bliver klogere på MP Pensions arbejde med området. ”Jeg vil både sætte fokus på vores konkrete arbejde med ansvarlighedsfeltet, hvad vi har særligt fokus på i den henseende samt alle de dilemmaer, som her kan opstå”
, påpeger han.

Læs mere om konferencen Liv & Pension 2018 og tilmeld dig her.