11.12.2017

Fokus på IT-sikkerhed og IT-beredskab er vigtigere end nogensinde før, og det er et område, hvor der stilles stigende krav til den danske forsyningssektor. Her kan nedbrud have store konsekvenser, og det er derfor afgørende, at systemerne sikres mod driftsforstyrrelser.

Klaus Dalgaard Hansen

På konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur den 14.-15. december 2017 er Klaus Dalgaard Hansen, som er SCADA ingeniør og medejer af Dansk Miljø- og Energistyring, blandt talerne. Han vil give deltagerne input til arbejdet med IT-sikkerhed i praksis, og vi spurgt ham, hvad han har af forventninger til konferencen.

Hvad håber du på, at deltagerne får ud af at høre dit indlæg på konferencen?
Jeg vil i mit indlæg sætte fokus på de udfordringer, der kan være, når der skal laves løsninger til de små værker, herunder blandt andet kraftvarme-, fjernvarme- og vandværker. Her vil jeg give deltagerne indblik i, hvordan det som leverandør i dette segment handler om at kunne tilbyde de avancerede IT-sikkerhedsløsninger til anlæg med eksempelvis fire computere og to ansatte.

Hvad ser du som den største opgave inden for kritisk infrastruktur de næste par år?
Det er helt klart en udfordring at få de små selskaber med. Dansk infrastruktur består af mange små forsyningsselskaber, som også skal med på niveau i forhold til IT-sikkerheden.

Hvilke af de andre indlæg på konferencen ser du mest frem til? Og hvorfor?
Det er svært at nævne et specifikt indlæg, men det er altid interessant at høre, hvad de store selskaber arbejder med, da det på den måde bliver muligt at overveje, om det kan skaleres ned både i forhold til pris og selve løsningen.

Læs mere om konferencen SCADA – Oprustning af kritisk infrastruktur og tilmeld dig her.